Deraierea unui tren in apropiere de Paris, care a provocat moartea a sase persoane, a fost cauzata de o piesa de otel care lega doua sine si care s-a desprins, a confirmat duminica Societatea nationala a cailor feralte (SNCF), relateaza AFP, citat de Mediafax.
Primele constatari efectuate la locul accidentului, produs vineri in gara Brétigny-sur-Orge, la sud de Paris, confirma ipoteza unei deraieri provocate de aceasta piesa de otel numita eclisa, a declarat in cadrul unei conferinte de presa presedintele SNCF, Guillaume Pepy.

Pepy a prezentat fotografiile realizate de SNCF cu aceasta eclisa de aproximativ zece kilograme, infipta intr-un macaz.

Analizarea ramei de catre tehnicienii SNCF nu a aratat "nicio anomalie mecanica" la locomotiva sau la cele doua vagoane care nu s-au rasturnat, a declarat Pepy. El a precizat ca acesta rama a fost supusa unei analize de securitate la 29 iunie 2013.

Verificarea a doua trenuri care au trecut anterior pe aceasta linie nu a aratat vreo anomalie, potrivit lui Pepy.

Urmele impactului se vad pe vagoanele accidentate si confirma ipoteza, avansata inca de sambata, ca eclisa s-a desprins de sina, din motive necunoscute, si s-a infipt in macaz, provocand deraierea, a adaugat Pepy.

"Cunoastem motivele accidentului, nu cunoastem cauzele", a declarat Jacques Rapoport, directorul RFF, organismul care administreaza reteaua feroviara franceza, prezent la conferinta de presa.

Pepy a declarat ca operatiunile de ridicare a vagoanelor accidentate se va incheia luni seara.

O macara telescopica de 700 de tone a ajuns din Belgia sambata si a inceput operatiunile in aceeasi zi.

Odata vagoanele accidentate ridicate, "sunt peste 600 de metri de cale ferata de reconstituit integral, adica balastul, sinele, traversele si suspensia catenara. Prin urmare, este mult de lucru", a declarat Pepy.

Sase persoane au murit in urma deraierii si alte 14 se afla in continuare in spital, dintre care doua sunt in stare grava, potrivit autoritatilor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri