Fostul sef al FMI Dominique Strauss-Kahn a fost numit in consiliul de supraveghere al Fondului Rus pentru Investitii Directe (RDIF), condus de ministrul Dezvoltarii Economice, Alexei Uliukaiev, relateaza Ria Novosti.
Strauss-Kahn a condus Fondul Monetar International timp de patru ani, iar anterior a fost ministru de Finante al Frantei doi ani, scrie Mediafax.

"Fondul Rus pentru Investitii Directe este incantat sa anunte numirea lui Dominique Strauss-Kahn in consiliul de supraveghere, care este format din 10 membri", se arata intr-un comunicat al RDIF.

Intre membrii acestui consiliu se mai afla seful administratiei prezidentiale, Serghei Ivanov, presedintele Bancii Rusiei, Elvira Nabiullina, ministrul de Finante, Anton Siluanov, si consilierul prezidential Andrei Belousov.

RDIF este detinut integral de Vneseconombank.

In aceasta saptamana, Strauss-Kahn a mai fost numit in consiliul de supraveghere al Bancii Ruse pentru Dezvoltare Regionala, detinuta de grupul petrolier de stat Rosneft.

Strauss-Kahn a fost nevoit sa demisioneze din functia de director general al FMI si sa renunte sa candideze la presedintia Frantei dupa ce o camerista a unui hotel din New York l-a acuzat ca a incercat sa o violeze. In mai 2011, Strauss-Kahn a fost arestat si acuzat de tentativa de viol si alte fapte, dar procuratura din New York a renuntat la acuzatii din cauza unor probleme de credibilitate a cameristei.

In decembrie anul trecut, Strauss-Kahn a ajuns la un acord cu camerista pentru inchiderea unui proces civil, termenii acordului fiind confidentiali.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri