Dupa un proces de votare care a durat 13 ore Camera inferioara a Parlamentului din Montevideo a aprobat legalizarea marijuanei, scrie The Guardian.
50 de deputati din totalul celor 96 prezenti s-au pronuntat in favoarea proiectului.

Legea va fi trimisa Senatului din Uruguay, iar dupa aprobar orice amator de canabis va avea dreptul de a produce, vinde sau cumpara 40 de grame de marijuana in fiecare luna. In plus, cultivatorii pot creste in propriile locuinte pana la sase plante.

De asemenea, acestia se pot constitui in asociatii in cadrul carora pot cultiva maxim 99 de plante.

“Reglementarea nu are ca scop sa promoveze consumul, care exista deja”, a precizat parlamentarul Sebastian Sabini, care subliniaza ca aceasta initiativa incearca sa elimine o contradictie existent si anume faptul ca marijuana poate fi consumata in Uruguay, insa este ilegal sa vinzi, sa cumperi, sa produci sau sa detii chiar si o planta de acest tip.

Initiativa se aplica doar locuitorilor Uruguayului, turistii fiind obligati sa respecte in continuare cadrul legal international.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri