Interpol suspecteaza Al-Qaida de a fi implicata in evadarile unor teroristi, mai ales in Irak, Libia si Pakistan, si a lansat sambata o alerta globala de securitate solicitand o vigilenta sporita in toate statele membre ale organizatiei de cooperare politieneasca, transmite AFP.
Interpol a decis ca lanseze alerta "dupa o serie de evadari din inchisori in noua state membre, printre care Irak, Libia si Pakistan", a anuntat sambata intr-un comunicat organizatia internationala cu sediul la Lyon (centru-estul Frantei), scrie Mediafax.

"Suspectand implicarea Al-Qaida in mai multe evadari care au dus la eliberarea a sute de teroristi si criminali, alerta Interpol solicita asistenta celor 190 state membre pentru a determina daca aceste evenimente recente sunt coordonate sau legate", a adaugat organizatia.

Aceasta a mai cerut de asemenea membrilor sai "sa alerteze statele in cauza daca un terorist evadat este localizat, ceea ce ar preveni un nou atac terorist".

Interpol aminteste ca luna august este o data aniversara pentru mai multe "atacuri teroriste violente" in India, Rusia si Indonezia. "Aceasta saptamana marcheaza de asemenea cea de-a 15-a aniversare a atentatului impotriva Statelor Unite de la Nairobi in Kenya si Dar es Salaam cand 200 de persoane, majoritatea africani, au fost ucisi, si alte 4.000 au fost ranite", a mai subliniat Interpol.

La 7 august 1998, la Nairobi in Kenya si la Dar es Salaam in Tanzania, doua atentate produse la interval de 10 minute au lovit obiective americane.

Interpol aminteste ca Washington a publicat de asemenea o alerta in urma unor informatii apreciate "credibile", sugerand ca Al-Qaida si organizatii afiliate vor continua sa organizeze atacuri teroriste in cursul lunii august, in special in Orientul Mijlociu si in Africa de Nord.
Statele Unite au anuntat ca vor inchide din motive de securitate 20 de ambasade duminica, o masura adoptata si de Londra, Berlin si Paris.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri