Fondul pentru stabilitate financiara al Greciei a avizat preliminar un plan pentru vanzarea in doua etape a bancii elene Eurobank, care prevede posibila intrare a unui investitor privat in actionariatul bancii in primul trimestru al anului urmator, potrivit cotidianului elen Kathimerini.
Fondul Elen pentru Stabilitate Financiara a preluat controlul Eurobank, respectiv 94% din actiuni, dupa ce a recapitalizat institutia de credit cu fonduri puse la dispozitia statului elen printr-un program finantat de tarile din zona euro si FMI, noteaza Mediafax.

Planul, care se afla in faza stabilirii detaliilor finale, prevede intrarea in actionariat a unui investitor privat cu un pachet de actiuni de 30-40%, printr-o majorare de capital care ar putea avea loc in primul trimestru al anului urmator, scrie Kathimerini.

Pregatirile pentru aceasta prima etapa fac imposibila vanzarea de actiuni mai devreme de inceputul anului urmator, noteaza publicatia.
Participatia investitorului privat va creste ulterior peste pragul de 50%.

Statul elen a preluat controlul Eurobank, parte a recapitalizarii bancilor elene dupa pierderile mari inregistrate din participarea la procesul de stergere a peste 100 de miliarde de euro din datoria statului elen.

Eurobank este singura dintre cele mai mari patru banci din Grecia care nu a reusit sa atraga capital privat suficient in procesul de recapitalizare pentru a evita preluarea managementului de catre stat. Conducerea Eurobank si reprezentantii statului elen au afirmat ca vizeaza o revenire cat mai rapida a bancii sub control privat.

Eurobank controleaza in Romania Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucuresti, IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurari Generale, EFG Eurolife Asigurari de Viata, Retail Development (55,94%) si Seferco Development.

Grupul bancar elen a inregistat in primul trimestru un profit net de 4,3 milioane de euro in Romania, fata de o pierdere de o pierdere de 10,3 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut. Anul trecut, Eurobank a raportat pentru Romania pierderi de peste 35 milioane de euro, dupa un rezultat negativ de 25,1 milioane de euro in 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri