FMI recomanda Frantei sa incetineasca reducerea deficitului bugetar si sa aplice in schimb reforme structurale care sa sustina redresarea economiei, inca ezitanta, relateaza AFP, preluat de Mediafax.
FMI cere in mod special guvernului francez sa reformeze sistemul de pensii, dar fara cresterea contributiilor, aprofundarea reformei pe piata muncii si deschiderea pentru concurenta a pietei bunurilor si serviciilor.

"De acum si pana la sfarsitul anului 2013, guvernul va realiza doua treimi din efortul intreprins in 2011 pentru stabilizarea deficitului. Avand in vedere acest fapt si caracterul ezitant al redresarii, guvernul trebuie sa incetineasca ritmul ajustarii", se arata in raportul anual al FMI referitor la economia Frantei.

FMI estimeaza ca Franta va incheia acest an cu un deficit bugetar de 3,9% din PIB, fata de 4,8% in 2012.

Guvernul francez anticieaza un deficit de 3,7%, dar ministrul Economiei Pierre Moscovici a recunoscut saptamana trecuta ca indicatorul ar putea fi usor mai ridicat.

Eforturile de reducere a deficitului public, incertitudinile politice inaintea alegerilor prezidentiale din 2012 si conjuctura europeana dificila au avut un efect negativ asupra economiei Frantei, dar imbunatatirea recenta a indicatorilor sustine asteptarile unei redresari treptate, in semestrul al doilea, potrivit FMI.

Fondul prognozeaza o contractie a PIB de 0,2% in acest an, urmata de o crestere de 0,8% in 2014.

Institutia avertizeaza insa ca potentialul de crestere economica este limitat de rigiditatea structurala a pietei muncii, care a contribuit in timp la pierderea treptata a competitivitatii si a performantei exporturilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri