Zeci de mii de manifestanti din partea opozitiei s-au adunat marti seara in fata Adunarii nationale constituante tunisiene pentru a cere demisia guvernului condus de islamistii Ennahda, transmite AFP.
In jurul orei locale 22:20 (00:20, ora Romaniei), aproximativ 40.000 de mii de manifestanti se aflau deja la fata locului, conform declaratiilor unui politist aflat sub anonimat. Coalitia heteroclita a opozitiei care a organizat aceasta manifestatie pe timpul noptii din cauza Ramadanului, a declarat pentru presa ca intre 100.000 si 200.000 de oameni au participat la adunare, relateaza Mediafax.

Protestatarii purtau drapele nationale si scandau "poporul vrea inlaturarea regimului" sau "guvernul va cadea astazi".
Numerosi manifestanti aveau de asemenea portrete ale deputatului de opozitie Mohamed Brahmi, al carui asasinat la 25 iulie se afla la originea crize, si ale opozantului Chokri Belaid, ucis acum sase luni, la 6 februarie.

"Chokri Belaid ne-a lasat o mare realizare, dragostea sa pentru acest popor care astazi a venit cu miile pentru a ii onora memoria", a declarat, in cadrul acestei manifestatii, Besma Khalfaoui, vaduva opozantului.

"Este o adunare (...) pentru speranta intr-o a doua republica in care obiectivele revolutiei (din ianuarie 2011) sa fie realizate", a apreciat la randul sau Mohsen Marzouk, unul dintre liderii partidului Nidaa Tounes.

Opozantii Ennahda, partidul islamist aflat la putere, solicita in special demisia guvernului. O parte dintre acestia vor si dizolvarea Adunarii nationale constituante ale caror lucrari sunt paralizate de mai multe luni.

Islamistii au respins in bloc aceste revendicari, propunand in schimb marimea coalitiei guvernamentale si alegeri in decembrie.

Presedintele ANC, Mustapha Ben Jaafar, a anuntat marti seara suspendarea lucrarilor Constituantei pana cand fortele opozante se vor aseza la masa negocierilor.

Partidul islamist Ennahda nu a reactionat in cursul serii, in timp ce in randurile opozitiei s-a vorbit despre o decizie pozitiva dar insuficienta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri