Presedintele american Barack Obama s-a declarat marti "dezamagit" de decizia Rusiei de a-i acorda azil fugarului Edward Snowden, relateaza AFP, preluat de Mediafax.
"Am fost dezamagit pentru ca chiar daca nu am semnat un tratat de extradare cu ei, in mod traditional noi am incercat sa respectam (cererile lor, n.red.) daca a fost cineva in afara legii sau suspectat ca ar fi in afara legii in tara lor", a declarat Obama in cadrul unei emisiuni televizate, marti seara.

"Din anumite puncte de vedere, acest lucru ilustreaza unele dificultati subiacente pe care le avem in ultima instanta cu Rusia", a adaugat el.

Obama a declarat ca va participa la summitul G20 din septembrie de la Sankt Petersburg (Rusia), dar a refuzat sa precizeze daca va avea, cu aceasta ocazie, si intalniri bilaterale cu presedintele rus Vladimir Putin.

"Voi merge acolo pentru ca summitul G20 este principalul forum la care se vorbeste despre economie, economia internationala, cu principalii lideri economici ai lumii", a explicat el.

Principiul unui summit Obama-Putin inaintea G20 de la Sankt Petersburg a fost avansat in iunie, dar Washingtonul a lasat sa planeze indoiala, facand implicit legatura intre aceasta intalnire si afacerea Edward Snowden, fugarul care a dezvaluit amploarea programului de supraveghere a comunicatiilor electronice de catre serviciile de informatii americane.

Snowden era blocat de peste o luna in zona de tranzit a aeroportului Seremetievo din Moscova.

Washingtonul a cerut in mai multe randuri expulzarea informaticianului si fostului consultant al serviciilor de informatii americane catre tara sa, unde a fost inculpat pentru spionaj dupa ce a facut dezvaluiri despre supravegherea electronica mondiala desfasurata de Statele Unite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri