Suez continua sa fie una dintre optiunile Enel pentru o eventuala achizitie, in vederea extinderii internationale a grupului italian de utilitati, se arata intr-un raport al analistilor de la Morgan Stanley, publicat dupa o intalnire cu reprezentanti Enel, transmite Reuters.

Intr-un raport corectat ulterior de banca se arata ca managementul Enel a indicat Suez drept singurul jucator important pe care il ia in calcul pentru preluare, iar compania italiana este dispusa sa lanseze o oferta de achizitie, cu conditia ca un investitor francez dispus sa preia divizia din domeniul distributiei de apa sa sustina proiectul. "Suez ofera o localizare geografica perfecta, active superioare si o pozitie importanta pe piata gazelor naturale", se arata in comunicat. Morgan Stanley a remis, apoi, un raport corectat, din care aceste referinte sunt eliminate si se mentioneaza ca Suez este una dintre optiunile internationale ale companiei italiene.

Directorul general al Enel, Fulvio Conti, a declarat, intr-un interviu publicat in editia de miercuri a cotidianului italian Corriere della Sera ca nu exclude posibilitatea lansarii unei oferte pentru Suez, care intentioneaza sa fuzioneze cu grupul francez Gaz de France, pentru a evita preluarea de catre compania italiana. Una dintre diviziile din domeniul financiar ale General Electric ar putea fi interesata de divizia Suez din domeniul apei, a declarat pentru Reuters presedintele GE Energy Financial Services, Alex Urquhart.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri