Trupa The Rolling Stones a dat in judecata brandul german de articole vestimentare New Yorker Fashion, pe care il acuza ca a folosit in mod ilegal in afisele sale de prezentare un logo facut celebru de formatia britanica, informeaza Contactmusic.com, scrie Mediafax.
The Rolling Stones a initiat o actiune in justitie impotriva brandului german, pe care l-a acuzat ca a folosit ilegal un logo al trupei (o imagine care prezinta o gura cu buze proeminente si o limba rosie), declarand ca va fi de acord sa semneze o intelegere daca firma germana va plati daune de 210.000 de lire sterline si o amenda de 17.000 de lire sterline.

''Ne vom proteja cu vitejie proprietatile comerciale, indiferent daca acestea sunt cantece, concerte sau logouri, in fata oricarei alte trupe sau a unui brand major'', a declarat un purtator de cuvant al trupei britanice.

''Daca nu ii dam in judecata pe aceia care au folosit in mod ilegal proprietatile noastre, atunci s-ar crea un precedent periculos'', a adaugat acesta.

Fritz Knapp, CEO al brandului New Yorker Fashion, refuza sa cedeze fara lupta si este hotarat sa dovedeasca in justitie ca are dreptul de a folosi acea imagine.

''Limba nu apartine doar trupei The Rolling Stones. Acele afise au fost realizate de departamentul nostru de creatie. Nu voi permite trupei The Rolling Stones sa imi interzica limba'', a declarat Fritz Knapp pentru tabloidul The Sun.

Justitia britanica a obligat deja firma germana sa retraga din 800 de magazine acele afise si peste 3.000 de articole vestimentare pe care era imprimat logoul vizat, insa procesul nu s-a incheiat deocamdata.

The Rolling Stones, infiintata la Londra, in 1962, este una dintre cele mai renumite formatii rock din lume. Trupa este formata din Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts si Ronnie Wood. The Rolling Stones a vandut peste 200 de milioane de albume in lumea intreaga si a sustinut mii de concerte cu casa inchisa. In 2007, formatia The Rolling Stones a concertat si in Romania, pe stadionul Lia Manoliu din Bucuresti.

Sursa foto: Rollingstones.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri