Agentia Nationala de Securitate (NSA) a incalcat de "mii" de ori legile privind respectarea vietii private dupa ce a primit noi compentente in urma cu cinci ani, relateaza Washington Post, preluat de Mediafax.
Aceste infractiuni au fost dezvaluite de un audit intern si alte documente secrete, care au fost furnizate cotidianului de fostul consultant american Edward Snowden.

Unul dintre documentele citate de Washington Post arata ca NSA le-a ordonat echipelor sale sa falsifice rapoartele adresate Departamentului Justitiei si Biroului directorului serviciilor nationale de informatii, inlocuind unele detalii cu termeni mai generali.

Potrivit cotidianului, NSA a ascuns, intr-un caz, supravegherea neintentionata a mai multor americani.

Astfel, in 2008, un "numar mare" de apeluri telefonice initiate din Washington au fost supravegheate dupa o eroare de programare care a inversat prefixul zonei capitalei americane (202) cu cel al Egiptului (20).

Eroarea nu a fost dezvaluita decat echipei de supraveghere a NSA, afirma Washington Post
.
Potrivit cotidianului, auditul NSA, ce dateaza din mai 2012, a numarat 2.776 de incidente in cursul precedentelor 12 luni, privind "colectarea, stocarea, accesul si comunicarea datelor protejate legal, fara autorizatie".

Majoritatea acestor incidente nu erau intentionate, dar multe dintre ele sunt generate de deficiente sau de incalcarea procedurilor normale.
"Noi suntem o agentie condusa de oameni si care actioneaza intr-un mediu complex cu un mare numar de regimuri de reglementare diferite, de aceea ne regasim uneori de partea nefavorabila a situatiei", a declarat un oficial din cadrul NSA sub acoperirea anonimatului, ca raspuns la intrebarile cotidianului.

Dupa polemica declansata de dezvaluirile lui Edward Snowden, presedintele american Barack Obama a anuntat o serie de masuri ce vizau "mai multa transparenta", dezmintind orice abuz in programele de supraveghere ale NSA.

Controversa s-a intensificat dupa ce Snowden, care a fugit in Rusia, a dezvaluit aspectele ascunse ale supravegherii cetatenilor americani pe Internet si pe telefon.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri