Pentagonul a inceput mobilizarea fortelor in apropierea Siriei, in vederea unei eventuale interventii militare in aceasta tara, sugereaza secretarul american al Apararii, Chuck Hagel, citat de BBC News online.
Hagel nu a oferit detalii, dar Fortele Navale americane isi consolideaza prezenta in estul Marii Mediterane, scrie Mediafax.

Presedintele SUA, Barack Obama, a declarat vineri ca informatiile privind utilizarea de arme chimice in Siria sunt o sursa de "grave preocupari".

Chuck Hagel a declarat ca Barack Obama a cerut Pentagonului sa prezinte optiunile pentru criza din Siria, pe fondul presiunilor pentru o interventie americana.

"Departamentul Apararii are responsabilitatea de a-i furniza presedintelui toate optiunile in cazuri de urgenta. Acest lucru necesita repozitionarea fortelor pentru a fi la dispozitia optiunii presedintelui", a explicat Hagel.

Oficiali din cadrul Pentagonului au anuntat ca o a patra nava militara americana, dotata cu rachete de croaziera, a fost transferata in estul Marii Mediterane.

Insa o interventie militara in Siria probabil nu va putea avea loc fara acordul Rusiei, principalul sustinator al regimului Bashar Al-Assad. Rusia a atribuit insurgentilor sirieni presupusul atac cu arme chimice care ar fi avut loc la Damasc pe 21 august, afirmand ca este un act de manipulare in scop propagandistic. "Opozitia siriana refuza sa ofere acces anchetatorilor la locul incidentului. Apar din ce in ce mai multe dovezi ca este vorba de un act criminal planuit cu mult inainte, un act provocator. Pe Internet, relatarile despre incident circulau cu cateva ore inainte de asa-numitul atac. Este o actiune premeditata", a reactionat Aleksandr Lukasevici, purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe. "In contextul acestui nou val de propaganda antisiriana, credem ca apelurile unor capitale europene de a face presiuni asupra Consiliului de Securitate ONU si de utilizare a fortei sunt inaccceptabile", insista Ministerul rus de Externe.

Opozitia siriana sustine ca fortele subordonate regimului Bashar Al-Assad au utilizat arme chimice in apropiere de Damasc, atacul soldandu-se, potrivit insurgentilor, cu 1.300 de morti. Armata siriana a dezmintit categoric utilizarea de arme chimice la periferia orasului Damasc.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si un conflict armat intre fortele insurgente ale opozitiei si serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad. Bilantul confruntarilor este, potrivit estimarilor ONU, de cel putin 100.000 de morti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri