Presedintele rus Vladimir Putin a cerut sambata Statelor Unite sa furnizeze proba conform careia regimul sirian a folosit arme chimice, relateaza AFP.
"Cu privire la pozitia prietenilor nostri americani, care afirma ca trupe guvernamentale (siriene) au folosit (...) arme chimice si spun ca au probe, ei, bine, sa le arate anchetatorilor ONU si Consiliului de Securitate", le-a spus presedintele rus unor jurnalisti.

"Daca nu o fac, inseamna ca nu exista", a adaugat Putin, potrivit Mediafax.

Siria se asteapta la un atac "in orice moment"


Siria se asteapta la o actiune occidentala impotriva teritoriului sau "in orice moment", a declarat un oficial de rang inalt din cadrul serviciilor siriene de securitate.

"Ne asteptam la o agresiune in orice moment si suntem pregatiti sa ripostam tot in orice moment", a subliniat acest oficial, dupa ce experti ONU insarcinati sa ancheteze acuzatii cu privire la atacuri chimice au pararsit Siria sambata dimineata.

"Ne vom apara poporul si patria cu toate capacitatile", a adaugat el, afirmand ca "aceasta agresiune (occidentala) nejustificata nu (va avea loc) fara o riposta".

"Opinia publica este impotriva" Statelor Unite si tarilor occidentale care vor sa efectueze un atac militar impotriva Siriei, a continuat el.

Sustinatorii atacului strain apara "o cauza rea, care nu are nimic a face nici cu morala si nci cu dreptul international. Este vorba despre o agresiune internationala nejustificata", a continuat sursa citata.

Statele Unite si Franta se pregatesc pentru un atac limitat impotriva regimului sirian, acuzat ca a ucis peste 400 de copii si peste 1.000 de adulti cu gaze toxice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri