François Hollande si Barack Obama au indemnat vineri comunitatea internationala sa transmita un "mesaj puternic" regimului lui Bashar al-Assad, pe care il considera "responsabil" de masacrul chimic de la 21 august, a anuntat Palatul Elysée intr-un comunicat, relateaza AFP.
"Cei doi sefi de stat au convenit ca membrii comunitatii internationale nu pot tolera folosirea armelor chimice, ca ei trebuie sa considere responsabil regimul sirian si sa transmita un mesaj puternic de denuntare a acestei utilizari" a armamentului chimic, a anuntat presedintia franceza intr-un comunicat, dupa cateva ore de la o conversatie telefonica intre cei doi lideri, noteaza Mediafax.

Ei "au discutat astazi (vineri) despre folosirea armelor chimice pe 21 august de catre regimul lui Bashar al-Assad", a anuntat presedintia franceza, o formulare care sugereaza ca responsabilitatea regimului nu le mai provoaca vreun dubiu.

"Aliati apropiati si prieteni", se subliniaza in comunicat, presedinta subliniind ca "Franta si Statele Unite vor continua sa se consulte pe tema Siriei si tuturor celorlalte probleme care pun joc securitatea internationala".

In urma acestei conversatii telefonice, care a inceput spre ora locala 18.15 (19.15, ora Romaniei) si care s-a prelungit trei sferturi de ora, cei doi presedinti au ajuns la concluzia ca "impartasesc aceeasi certitudine cu privire la natura atacului chimic si responsabilitatea neindoielnica a regimului" Bashar al-Assad, a declarat o sursa din anturajul sefului statului francez pentru AFP.

François Hollande, care a "evocat hotararea Frantei de a reactiona si a nu lasa aceste crime nepedepsite", a "simtit aceeasi hotarare de partea lui Obama", a adaugat aceasta sursa.

Cei doi presedinti au discutat anterior la telefon pe 25 august despre "raspunsuri" fata de atacul chimic comis cu patru zile inainte, la periferia Damascului, soldat cu 1.429 de morti, inclusiv 426 de copii, potrivit Guvernului american.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri