Swiss Re a anuntat, luni, completarea preluarii activitatilor de reasigurari ale General Electric Inc. trecand astfel in fata rivalului german Munich Re AG si devenind lider mondial in reasigurari, in termeni de recompense, informeaza Rompres. Swiss Re plateste 7,8 miliarde dolari (6,2 miliarde euro) in cash si titluri de valoare si 1,7 miliarde dolari (1,3 miliarde euro) ca asumare a debitelor unitatii GEIS, care dispune de 2.500 de angajati in 22 de tari.

Tranzactia ar urma a conduce la economisirea a aproximativ 300 milioane dolari pana la finele anului 207, a declarat Swiss Re. Compania din Zurich a anuntat initial ca va reduce personalul cu 1.500 de angajati, ca parte a acestei preluari. Tot ca parte a acestei tranzactii, General Electric va detine noua procente in Swiss Re, care estimeaza ca va inregistra o crestere a castigului per actiune de 10 procente si o rentabilitate a capitalului (ROE) de 13 procente.

In urma cu trei luni, Standard & Poor's Ratings Services a anuntat ca pune sub supraveghere ratingul companiei elvetiene de reasigurari si nucleul operatiunilor sale, dupa anuntul conform caruia Swiss Re preia activitatile de asigurari ale conglomeratului american GE. Daca tranzactia se va efectua, agentia Standard & Poor's estimeaza o reducere a notei financiare a Swiss Re la 'AA-', cu perspectiva stabila. Daca tranzactia nu se efectueaza, ratingul elvetienilor va fi ramane neschimbat, preciza agentia de evaluare financiara. GE a fost notat cu 'AAA/Stable/A-1+' iar GE Insurance Solutions Corporation (GEIS) a fost notata cu 'BBB+/Watch Pos/--'.

Creditul redus al GEIS este dat de incertitudinea proprietarilor pe termen lung ai grupului, pana acum. Riscurile ar putea fi compensate partial de achizitiile transatlantice ale elvetienilor si de planurile avansate de integrare. Tranzactia nu include si activitatile americane ale GE Insurance Solutions din sectorul asigurarilor de viata si asigurarilor de sanatate.

Grupul elvetian Swiss Re, fost al doilea grup mondial de reasigurari inaintea acestei tranzactii, a anuntat ca va prelua divizia de asigurari a conglomeratului american General Electric, a 5-a companie de reasigurari din intreaga lume, intr-o tranzactie de 7,8 miliarde dolari. Swiss Re a precizat ca va finanta preluarea GE Insurance Solutions, printr-o majorare de capital de aproximativ 7,5 miliarde dolari, in plus, GE urmand a detine noua procente din Swiss Re. Viitorul presedinte al Swiss Re va fi probabil Jacques Aigrain, care il va inlocui pe actualul presedinte John Coomber.

GE Insurance, are sediul central in Cansas City, statul Missouri si a inregistrat in anul 2004 prime de 6,2 miliarde dolari, volumul total al activelor sale fiind de 41,5 miliarde dolari. Presedintele si directorul executiv al GE, Jeff Immelt, a dezvaluit ca in ultimii cinci ani GE Insurance Solutions a inregistrat pierderi de 700 milioane dolari, necesitand infuzii de capital de 3,2 miliarde dolari. Swiss Re are 8.000 de angajati si este activa in 70 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri