Pe termen mediu, pretul petrolului ar putea scadea la 40 de dolari barilul, in contextul avansului productiei, a declarat recent directorul executiv al BP, John Browne, citat de Reuters. Reducerea cotatiei ar avea toate sansele sa se mentina si pe termen lung, a mai subliniat acesta. "Este foarte probabil ca pretul titeiului sa varieze in jurul nivelului de 40 dolari pe baril, pe termen mediu. Pe termen lung, ar putea scadea pana la 25-30 de dolari", apreciaza Browne.

Oficialul BP a declarat ca noi campuri petroliere sunt descoperite, de exemplu, in apropierea Marii Caspice, in vreme ce Africa de Vest si Rusia dispun de rezerve imense.

O contributie importanta la evolutia pozitiva a preturilor o va avea si dezvoltarea tehnologiei, care in numai cativa ani se estimeaza ca va contribui substantial la majorarea cantitatii de petrol extrase. "In trecut, obtineam 20-30%, la momentul actual, poate 40-45%. Nu vad niciun motiv pentru care sa nu putem obtine 50% sau 60%", a precizat Browne. El apreciaza ca este dificil de estimat procentajul de energie care va proveni din surse regenerabile, dar consumatorii europeni vor avea o influenta determinanta in acest sens.

"Consumatorii sunt dispusi sa plateasca pentru protectia mediului. Din ce in ce mai multi europeni utilizeaza energie nepoluanta, in pofida pretului mai ridicat", a mai precizat Browne.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri