Politia a anuntat ca a arestat doi barbati suspectati ca au vrut sa jefuiasca Buckingham Palace, resedinta reginei Elizabeth II din Londra, luni seara, relateaza AFP.

Primul a fost gasit la fata locului, la ora 22.30, in spatele gardului palatului regal, "intr-un sector deschis publicului in timpul zilei", scrie Mediafax.

Presupusul lui complice a fost arestat in fata Buckingham Palace, unde niciun membru al familiei regale nu era prezent in acea seara, potrivit politiei.

Cei doi barbati au fost pusi in libertate provizoriu dar trebuie sa ramana la dispozitia anchetatorilor.

Incidentul a incurajat politia sa revizuiasca procedurile de securitate in vigoare la palat dar acesta pare minor in comparatie cu patrunderea spectaculoasa a lui Michael Fagan care, in 1982, a reusit sa isi creeze drum pana in camera in care dormea regina.

Potrivit informatiilor de la vremea respectiva, trezita de intrus, Elizabeth II a discutat cateva zeci de minute cu acesta, inainte ca el sa fie arestat.
Fara sa ajunga atat de departe, un barbat care a fugit dintr-un spital de psihiatrie si militanti impotriva energiei nucleare au reusit, de asemenea, sa treaca de gardul palatului cu alte ocazii.

Regina este in prezent in vacanta in Scotia, la Balmoral Castle, una dintre resedintele estivale ale familiei regale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri