O fosta garda de corp a lui Adolf Hitler a murit joi, la varsta de 96 de ani, a anuntat un apropiat al acestui barbat care era considerat singurul martor in viata al ultimelor zile ale dictatorului nazist, informeaza AFP

Rochus Misch a murit la Berlin, in urma unui infarct, a spus Michael Stehle, detinator al drepturilor asupra unei carti publicate in 2007, in care Misch a descris anii petrecuti alaturi de Hitler, scrie Mediafax.

Cartea, care a fost un bestseller in Germania, va fi publicata in limba engleza in lunile urmatoare, iar Misch scrisese recent o prefata pentru acest volum, a spus Stehle.

De formatie zugrav, Rochus Misch a intrat in trupele SS foarte tanar. La 27 de ani, a fost una dintre ultimele persoane care au parasit, pe 2 mai 1945, buncarul Führer-ului, ingropat in mijlocul Berlinului in ruine, care a sfarsit cucerit de Armata rosie. Astfel, el a fost unul dintre putinii care au vazut cadavrul lui Hitler dupa ce acesta s-a sinucis.

"Hitler, asezat intr-un fotoliu, era prabusit peste masa, iar Eva Braun statea lungita langa el. L-am vazut cu ochii mei", a spus Misch intr-un interviu acordat AFP in 2005.

Luat prizonier de rusi, Misch a petrecut opt ani in lagarele din Kazahstan si in Siberia. S-a intors in Berlin in 1953, unde si-a reluat munca de zugrav.

Nu s-a indepartat niciodata de nationalism-socialism si a continuat sa il descrie pe Hitler, in serviciul caruia a fost din 1940, ca o persoana "amabila" si "draguta".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri