Guvernatorul Bancii centrale a Japoniei (BoJ)), Toshihiko Fukui, a recunoscut, marti, ca in anul 1999 a investit aproximativ 10 milioane yeni (70.000 euro) in fondul de investitii gestionat de Yoshiaki Murakami, o vedeta a pietelor financiare japoneze care se afla in prezent la inchisoare pentru o presupusa implicare in tranzactii frauduloase, informeaza Rompres.

"Este adevarat ca am contribuit cu sume de bani la fondul de investitii infiintat de Murakami in scopul sustinerii proiectelor sale initiale", a declarat Toshihiko Fukui in fata Comisiei pentru Finante a senatului japonez, raspunzand la intrebarea unui membru al opozitiei.

Toshihiko Fukui a admis ca a inregistrat profituri de pe urma banilor investiti in fondul gestionat de Yoshiaki Murakami, insa a tinut sa sublinieze ca de mai multe luni a rupt orice legatura cu acest fond.

"Investitiile au adus profituri pentru care am platit impozite. Nu cunosc valoarea exacta a sumelor, dar cred ca nu este vorba de o suma foarte mare", a precizat guvernatorul BoJ.

In anul 1999 Toshihiko Fukui era director general al Institutului privat de studii economice Fujitsu Research Institute, dupa ce cu un an inainte demisionase din functia de vice-guvernator al Bancii centrale a Japoniei. Ulterior, in anul 2003 Fukui a preluat conducerea la BoJ prin numirea sa in functia de guvernator.

Fost functionar in cadrul ministerului japonez al Industriei, Yoshiaki Murakami si-a facut un adevarat renume prin metodele agresive de conducere a fondului de investitii pe care l-a creat in 1999 si pentru campaniile sale in favoarea drepturilor actionarilor.

Yoshiaki Murakami se afla in inchisoare de la inceputul lunii iunie, dupa ce a recunoscut ca s-a imbogatit in urma unor tranzactii frauduloase legate de scandalul Livedoor, un popular portal de internet din Japonia, prabusit la inceputul anului dupa o serie de manevre financiare.

Caderea spectaculoasa a lui Yoshiaki Murakami, simbolul noului capitalism japonez de inspiratie americana, a provocat o noua unda de soc in randul opiniei publice nipone, deja bulversata de scandalul Livedoor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri