Reprezentantii celor mai mari companii siderurgice din lume, Mittal Steel si Arcelor, s-au intalnit marti seara, si se vor intalni si in cursul zilei de miercuri, pentru a discuta planurile de preluare a grupului Arcelor de catre Mittal Steel.
Sursa care a oferit aceste informatii presei este din interiorul Arcelor. Ea nu a dezvaluit insa, unde anume a avut loc prima reuniune, dar a precizat ca presedintele director general de la Arcelor, francezul Guy Doll, nu a participat la aceasta reuniune, informeaza Rompres. Magnatul Lakshmi Mittal anuntase si el inca de marti ca o reuniune la varf intre Mittal Steel si echipa de conducere de la Arcelor este programata pentru aceste zile.

Cu toate acestea sursa citata de AFP a apreciat ca sansele ca Arcelor sa cedeze in fata celor de la Mittal Steel sunt foarte mici. Aceste discutii sunt purtate la presiunile unei parti a actionarilor de la Arcelor, care sunt nemultumiti de proiectul fuziunii Arcelor cu rivalul rus Severstal, strategia de aparare pusa la punct de Arcelor pentru a contracara oferta ostila de preluare venita de la Mittal Steel.

La inceputul acestei saptamani consiliul de administratie de la Arelor, al doilea producator mondial de otel, a respins inca o data oferta de preluare in valoare de 25,8 miliarde euro depusa de Mittal Steel, lider mondial pe piata otelului. Cu toate acestea consiliul de administratie de la Arcelor a mandatat conducerea grupului european sa continue discutiile cu Mittal, in eventualitatea in care acesta din urma este dipus sa-si majoreze din nou oferta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri