Actualul presedinte al Rezervei Federale a SUA (Fed), Ben Bernanke, ar trebui sa ramana in continuare in fruntea bancii centrale, intrucat a avut rezultate extraordinare in ultimii ani, a declarat miliardarul american Warren Buffett.

"A facut o treaba extraordinara. (...) Nu l-as schimba", a declarat Buffett intr-un interviu pentru CNBC, potrivit Mediafax.

Presedintele SUA, Barack Obama, a anuntat in aceasta vara ca Bernake nu intentioneaza sa continue cu un nou mandat de sef al Fed. Prima optiune a presedintelui pentru inlocuirea lui Bernanke, Larry Summers, s-a retras duminica din cursa pentru conducerea Fed, dupa ce mai multi senatori democrati au anuntat ca nu-l vor sustine. Partidul Democrat pare sa sustina a doua varianta a lui Obama, actualul vicepresedinte Fed Janet Yellen.

Decizia Fed de miercuri de a mentine ritmul achizitiilor de obligatiuni la 85 de miliarde de dolari lunar este vazuta de multi analisti ca un semn al influentei mai puternice exercitate de Yellen asupra politicii bancii.

Fed foloseste achizitiile de obligatiuni pentru a sprijini economia prin introducerea de lichiditati masive in sistemul financiar. Fed va avea in urmatoarea perioada o misiune dificila in privinta lichidarii activelor de mii de miliarde de dolari acumulate in perioada Bernanke, care "ar trebui sa aiba sansa de a-si duce jocul pana la capat", a spus Buffett.

Programul de achizitie obligatiuni al Fed nu si-a facut inca treaba, iar economia americana "se taraie inainte", a adaugat el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri