Conservatorii cancelarului Angela Merkel au castigat alegerile din Germania, dar ar urma sa guverneze cu opozitia, aliatul lor liberal neintrand in Bundestag, a anuntat televiziunea, citata de AFP.

FDP, aliatul liberal al partidului conservator CDU, nu ar fi reusit sa intruneasca 5 la suta din voturi pentru a putea intra in Bundestag (Camera inferioara a Parlamentului german), o premiera in istoria Germaniei federale, in timp ce social-democratii din SPD ar fi obtinut intre 26 si 26,5 la suta din sufragii.

Pentru CDU, acesta este cel mai bun scor obtinut de la Reunificarea Germaniei, in timp ce Merkel este cancelar de doua mandate, respectiv de opt ani, anunta Mediafax.

In primele estimari, in timp ce birourile de vot si-au inchis usile la ora 16.00 GMT (19.00 ora Romaniei), partidul antieuro Alternative für Deutschland (AFD) este foarte aproape de a-si face intrarea in Bundestag, cu 4,8 la suta din voturi, potrivit televiziunii publice ARD.

Verzii germani, care au scazut in sondaje in ultimele saptamani, ar fi obtinut un scor departe de asteptarile lor, de 8 la suta, in net recul fata de recordul inregistrat la alegerile legislative din 2009 (10,7 la suta). Stanga radicala Die Linke a scazut, de asemenea, ajungand la 8 la suta, in timp ce in 2009 totalizase 11,9 la suta din voturi.

ALEGERI GERMANIA: cum arata bilantul contestat al guvernarii Merkel

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri