Bancile stabilite in Elvetia au castigat anul trecut in aceasta tara 24,797 miliarde franci (16 miliarde de euro), cu 58,9 la suta mai mult fata de anul anterior, potrivit unui raport anual realizat de Banca Nationala a Elvetiei (BNS) citat de Rompres. Aceste rezultate vizeaza atat activitatile bancilor elvetiene din Elvetia, dar si sucursalele entitatilor bancare straine situate pe teritoriul elvetian.

Potrivit raportului, UBS si Credit Suisse, primele doua mari banci elvetiene, au obtinut un profit net, in total, de 17 miliarde franci (10,967 miliarde euro), adica in jur de 68 la suta din castigurilor tuturor entitatilor bancare.

BNS explica faptul ca puternica majorare inregistrata in 2005 se datoreaza in principal faptului ca rezultatele operationale s-au imbunatatit cu 28,5 la suta, pana la 29,687 miliarde franci (19,152 miliarde euro). Pe de alta parte, recuperarea pe piata bursiera si aprecierea dolarului au influentat pozitiv valoarea depozitelor clientilor din Elvetia, potrivit bancii centrale.

Concret, depozitele realizate de clientii din Elvetia au crescut cu 29,9 la suta, pana la 2.600 miliarde franci (1.700 miliarde euro), iar cele ale clientilor din strainatate s-a majorat cu 17,3 la suta, pana la 1.800 miliarde franci (1.100 miliarde euro). Potrivit studiului, din cele 337 entitati financiare din Elvetia, 23 au incheiat anul trecut cu numere rosii, cu pierderi ce s-au ridicat la 142 milioane franci (90,3 milioane euro). In ceea ce priveste cheltuielile de personal, acestea s-au majorat cu 10,8 la suta, desi numarul salariatilor a crescut cu numai trei la suta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri