Compania care gestioneaza centrala nucleara accidentata de la Fukushima a anuntat ca a descoperit o noua scurgere de apa radioactiva dintr-un rezervor si nu exclude ca o parte a apei sa fi ajuns in Oceanul Pacific, relateaza AFP.

Picaturi au fost descoperite miercuri seara pe partea superioara a unui rezervor de catre un lucrator al Tokyo Electric Power (Tepco) in timp ce erau efectuate operatiuni de indepartare a apei de ploaie, scrie Mediafax.

Cateva ore mai tarziu, dupa miezul noptii (18:00, ora Romaniei), Tepco a confirmat in cadrul unei conferinte de presa ca este vorba de o scurgere, declarand ca "nu se poate elimina ipoteza unei scurgeri dincolo de zona rezervorului (inconjurat de un zid) catre mare".

O scurgere de 300 de metri cubi de apa foarte radioactiva s-a produs deja in august dintr-un rezervor de 1.000 de metri cubi, incident numit "grav" de catre autoritati. Acesta a degenerat in criza, obligand Tepco sa implementeze mijloace suplimentare pentru a controla mai bine rezervoarele de stocare din cadrul complexului.

Un taifun s-a abaut asupra Japoniei si a provocat ploi puternice in est miercuri, averse care au afectat si complexul nuclear distrus de tsunami la 11 martie 2011.

Aceasta apa de ploaie s-a acumulat in zonele unde sunt instalate rezervoare.

Cantitatea de apa a fost atat de mare incat a depasit aceasta mica bariera si a patruns in solul din jur, conform Tokyo Electric Power.

Centrala avariata Fukushima Daiichi este plina de apa radioactiva stocata partial in cele o mie de rezervoare sau acumulata in subsolul complexului.

Tepco se lupta de mai bine de doi ani cu acest lichid a carui cantitate creste de la o zi la alta, o parte scurgandu-se, de asemenea, in mod regulat in Oceanul Pacific.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri