O criza bugetara prelungita la Washington risca sa afecteze pozitia Statelor Unite pe plan global, avertizeaza secretarul de Stat american, John Kerry, aflat la summitul Forumului de cooperare Asia-Pacific (APEC), in Indonezia, informeaza AFP, conform Mediafax.

"In cazul in care criza se va prelungi sau daca situatia se va repeta, populatia ar putea incepe sa puna sub semnul intrebarii vointa Statelor Unite de a se mentine pe primul loc si capacitatea de a face acest lucru. Dar nu este cazul si nu cred ca se va intampla", a declarat Kerry intr-o conferinta de presa.

Casa Alba a anuntat vineri ca presedintele Barack Obama a anulat turneul in Asia din cauza crizei bugetare din Statele Unite.

Secretarul de Stat John Kerry conduce delegatiile americane in Indonezia si Brunei, unde se desfasoara reuniunile Forumului de cooperare Asia-Pacific (APEC) si ASEAN (Asociatia Natiunilor din Asia de Sud-Est).

Angajamentul Statelor Unite in Asia ramane puternic, in pofida crizei bugetare de la Washington, a subliniat Kerry.

"Sa fim foarte clari: situatia de criza de la Washington nu va afecta in niciun fel angajamentul asumat fata de partenerii nostri din Asia", a insistat Kerry la Bali.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri