Agentia de rating Standard & Poor's a anuntat ratingurile acordate Turciei - "BB-" pentru obligatiile de plata in valuta pe termen lung, respectiv "B" pentru obligatiile de plata pe termen scurt, precum si "BB" pentru obligatiile de plata in moneda locala pe termen lung, respectiv "B" pentru obligatiile de plata pe termen scurt - perspectiva asociata fiind pozitiva, informeaza un comunicat al agentiei de rating, informeaza Rompres.

"In ciuda recentei volatilitati inregistrata pe pietele financiare turce, consideram ca ratingurile acordate Turciei sunt sustinute de evolutia economiei, dat fiind angajamentul continuu al guvernului de la Ankara in favoarea unor politici macroeconomice prudente", a declarat analistul S&P Farouk Soussa.

Desi sunt posibile unele derapaje in 2006, in special la capitolul inflatie si deficit de cont curent, S&P estimeaza ca in acest exercitiu fiscal Turcia va inregistra un surplus fiscal primar mai mare de 6,5 la suta din Produsul National Brut, avand in vedere intentia guvernului de la Ankara de a continua sa reduca cheltuielile.

Aceste evolutii pozitive ar urma sa continue si pe termen mediu, in ciuda posibilei volatilitati a pietei, cauzata de alegerile generale si prezidentiale din 2007.

S&P considera ca o politica macroeconomica prudenta va fi impusa in continuare Turciei atat de noul acord cadru cu Fondul Monetar International, cat si de Uniunea Europeana, care in luna octombrie 2005 a decis demararea discutiilor in vederea aderarii cu aceasta tara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri