Banca Mondiala are un verdict nefericit pentru China si Asia de Est. Institutia a inrautatit prognozele de crestere economica a acestor, in contextul in care preturile materiilor prime au scazut, iar autoritatile sustin mai mult consumul intern decat exporturile, scrie Mediafax.

Institutia financiara intenationala anticipeaza acum un avans al PIB de 7,5% pentru China 2013, fata de 8,3% in precedenta prognoza, din aprilie, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

Pentru anul urmator, BM estimeaza ca PIB-ul Chinei va fi de 7,7% si nu de 8%, iar Asia de Est va inregistra in acest an o crestere economica de 7,1%, si nu 7,8%, cat a fost prognozat anterior.

Banca Mondiala si-a revizuit prognoza pentru China din cauza eficientei reduse a expansiunii creditarii in privinta sprijinirii avansului economic. Cresterea PIB va urca, anul urmator, la 7,7%, dar riscurile persista, mai ales in contextul tranzitiei de la o economie dependenta de exporturi la una sustinuta de cheltuieli interne si consum, noteaza Banca Mondiala.

"O incetinire mai puternica decat se anticipa a investitiilor ar putea avea un impact negativ asupra regiunii, mai ales pentru furnizorii de bunuri de capital si materii prime pentru China", a avertizat institutia internationala, potrivit CNN.

Raportul evidentiaza problemele din regiunea Asiei de Est, care a adus o contributie importanta la dezvoltarea economiei mondiale dupa criza financiara din 2008. Programele masive de stimulare a economiei lansate dupa criza au ajutat Asia sa-si revina ma rapid decat alte zone ale globului, insa odata cu incheierea acestor investitii, este de astreptat ca avansul PIB sa incetineasca, potrivit Bancii Mondiale.

Avertismentul Bancii Mondiale vine dupa ce Banca Asiatica pentru Dezvoltare a inrautatit saptamana trecuta perspectivele economice ale regiunii si a evidentiat ca este nevoie de reforme structurale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri