Dupa ce votantii din Colorado si Washington au zis „Da” pentru marijuana, America incepe sa fie impanzita de campanii pentru legalizarea plantei, scrie Bloomberg.com.

Sustinatorii incep sa stranga semnaturi ale votantilor din California, Arizona, Oregon si Alaska, care impreuna aduna 49 de milioane de oameni, ca sa trimita marijuana la urne in 2014.
La un referemdum in noiembrie 2012, Colorado si Washington au facut marijuana disponibila si legala pentru 12 milioane de oameni. Au fost primele state americane care au legalizat, prin referendum, consumul de canabis in scopuri recreative.

Asta inseamna ca legea a inclus marijuana in aceeasi categorie cu alcoolul si tutunul, adica persoanele mai mari de 21 de ani o pot consuma in scop personal si recreativ, anuland hotararea din 1930 care a interzis cannabisul.

„Odata cu Colorado si Washington, s-a format un val puternic in favoarea cannabisului in toata tara”, spune Mike Jolson, un sustinator in varsta de 45 ani din Santa Cruz, California. „Vrem sa obtinem avantaje cu acel val”, a completat activistul.

In Washington, regulile pentru cresterea, procesarea si vanzarea marijuanei au fost stabilite pana la 1 decembrie, data limita in care aveau sa dispara toate problemele legate de consumul cannabisului.

Succesul lor din Colorado a fost foarte convingator si m-am gandit ca este momentul potrivit si pentru noi sa incercam aici

Luna viitoare, votantii din Colorado vor decide daca vor taxa cu 25% vanzarile de marijuana.

„Succesul lor din Colorado a fost foarte convingator si m-am gandit ca este momentul potrivit si pentru noi sa incercam aici”, a declarat Dennis Bohlke, un programator din Phoenix, Arizona. El trebuie sa stranga aproape 260.000 de semnaturi valide pana pe 3 iulie pentru ca dorinta lui sa fie luata in calcul la referendumul din noiembrie 2014.

Cei mai multi dintre americani, in proportie de 52%, sunt pentru legalizarea marijuanei, in timp ce 45% nu sunt de acord cu aceasta schimbare. Chiar si asa, sustinatorii sunt mult mai optimisti si spun ca opinia publica poate deveni mult mai favorabila pana in 2014. Pe langa utilizarea in scopuri recreationale, se fac eforturi si pentru extinderea legalizarii marijuana pentru uz medicinal in mai multe state.

Sursa foto: sxc.hu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri