Presedintele american Barack Obama o va nominaliza miercuri pe Janet Yellen la conducerea Bancii centrale americane (Fed), prima femeie care ar putea sa ocupe acest post, a anuntat marti un oficial de la Casa Alba, relateaza AFP.

Obama urmeaza sa anunte nominalizarea la resedinta Executivului american, in cadrul unui eveniment la care va participa si Ben Bernanke, actualul presedinte Fed, scrie Mediafax.

Yellen, in varsta de 67 de ani, vicepresedinta Fed din 2010, este favorita pentru post dupa retragerea lui Larry Summers, actualul numar doi din ierarhia Bancii, un fost consilier principal pe probleme economice al lui Obama.

Vizat de critici si de opozitia unor congresmeni democrati - Congresul urmand sa aprobe optiunea presedintelui la Fed - Summers s-a retras pe 15 septembrie, apreciind ca procesul de confirmare va fi prea "dur".

Obama a declarat ca Summers, dar si Yellen, sunt "inalt calificati" pentru a-l inlocui pe Bernanke.

Presedintele si-a aparat dorinta de a nominaliza femei in posturi de rang inalt in administratie, asa cum a procedat in cazul Curtii Supreme, unde le-a propus pe Sonia Sotomayor, in 2009, si pe Elena Kagan, in 2010.

Nominalizarea lui Janet Yellen are loc intr-un moment economic crucial pentru Statele Unite, in contextul unui blocaj asupra bugetului, in Congres, care a paralizat administratii centrale de la 1 octombrie, dar si in contextul in care plafonul datoriei americane este necesar sa fie crescut pana la 17 octombrie, in vederea evitarii unei intrari in incapacitate de plata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri