A deschis afacerea Rosia Montana in 1995 si s-a mutat in Australia, unde a inceput sa lucreze ca sofer de camion. Acum, insa, Vasile Timis, zis si Frank, un om de afaceri roman cu cetatenie australiana, a devenit „imparatul” exploatarii mineralelor in Africa de Vest.

Timis tocmai a semnat un acord prin compania lui, Pan-African Minerals, care garanteaza patru autorizatii de exploatare miniera in Republica Niger, scrie Newstime Africa.

Astfel, compania lui Timis va exploata cele mai mari depozite de uraniu si alte substante aferente din lume in perimetrele Ouricha 1 si 2 si Tegmert 1 si 2 din regiunea Agadez.

Pentru africani, Frank Timis este „imparatul” care ajuta Africa de Vest, asa cum l-a denumit publicatia locala Newstime Africa. Timis este apreciat in intreg continentul african si a dezvoltat relatii puternice si de incredere cu guvernele locale.

Insusi ministrul Minelor si Dezvoltarii industriale african, Omar Hamidou Tchiana, a declarat la ceremonia de semnare a contractului ca Pan-African Minerals Group Ltd. este o entitate de referinta la nivel mondial si are capacitatea de a investi, tocmai ceea ce l-a ajutat pe Timis sa obtina cele patru licente de exploatare.

Niger, raiul afacerilor pentru "parintele Rosia Montana"

Frank Timis si companiile sunt cu atat mai apreciate de demnitari si de cetateni cu cat investitiile sale inseamna mai multe locuri de munca pentru oamenii din Niger si accelerarea economiei tarii. Timis a sustinut, astfel, ca Niger are un potential enorm, iar oamenii au dreptul sa se bucure de aceste resurse naturale.

Compania lui Frank Timis s-a angajat sa investeasca, in urmatorii trei ani, cel putin 20 milioane de dolari ca sa atinga obiectivele de exploatare si sa efectueze orice lucrari necesare dezvoltarii acestor obiective, pentru a dovedi existenta depozitelor de uraniu si de substante inrudite.

Potrivit publicatiei Newstime Africa, Frank Timis a investit pana acum, prin grupul pe care il conduce, peste 4 miliarde de dolari in Africa si a deschis peste 15.000 de locuri de munca in Africa de Vest.

Cum a ajuns romanul sa fie "incoronat" in Africa

Dar afacerile romanului care a parasit Rosia Montana pentru Africa nu se opresc aici. Timis detine si compania African Minerals, care a deschis cel mai mare proiect minier local, prin care extrage fier in Sierra Leone. Prin proiectul sau, cu investitii de peste 3 miliarde de dolari, Timis a construit o cale ferata de 220 de kilometri si a angajat 15.000 de oameni.

Mai mult, acum doua luni, antreprenorul roman a fost desemnat „imparatul resurselor din vestul Africii" dupa ce a anuntat ca va moderrniza 1.400 de kilometri de linie ferata intre Coasta de Fildes si Burkina Faso.

Succesul lui Frank Timis este de neegalat in Africa, scrie presa locala. Numeroase companii miniere au incercat sa intre in domeniul resurselor minerale neexploatate din Africa, insa niciuna nu a reusit sa se apropie atat de mult cum a facut African Minerals.

Considerat un manager excelenta si un model de realizare puternica in minerit, afaceristul roman a atras atentia investitorilor internationali. Compania sa a primit investitii de peste 400 milioane dolari de la CRM (China Railways Materilas) si o suplimentare de 1.5 miliarde de dolari de la un alt gigant din regiunea chineza Shandong.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri