Fuziunea celor doua mari burse europene Euronext din Paris si Deutsche Boerse din Frankfurt nu va fi in masura sa creeze o piata financiara concurentiala la nivel mondial, apreciaza presedintele-director general al New York Stock Exchange (NYSE), John Thain, intervievat de cotidianul Financial Times, citat de Rompres.

John Thain a fost intrebat de cotidianul de afaceri londonez daca proiectul de fuziune intre NYSE si Euronext ar putea crea o bresa permanenta pe pietele de capital din zona euro. "Nu cred ca un campion european ar deveni competitiv la nivel mondial", a declarat seful NYSE, care a explicat de ce o fuziune Euronext-Deutsche Boerse ar fi putin atractiva. "Avantajul este ca vom crea un concurent capabil sa rivalizeze la nivel global. Cred ca este inca o oportunitate pentru celelalte piete europene sa faca parte din aceasta", a adaugat Thain.

In opinia oficialului NYSE, cheia fuziunii Euronext-NYSE este recucerirea afacerilor la cotatiile internationale de la Londra.

La data de 1 iunie, NYSE si Euronext, care reunesc bursele de la Paris, Amsterdam, Bruxelles et Lisabona, au anuntat un acord de fuziune in vederea crearii primei burse transatlantice, cu o capitalizare de 20 miliarde de dolari (15,5 miliarde euro), cea mai mare din lume.

Mai multi lideri si comentatori europeni au spus ca prefera un parteneriat european pentru Euronext, mai degraba decat o alianta transatlantica. Insa Euronext, care are sediul la Paris, a respins in mai multe randuri propunerile Deutsche Boerse, mai ales pentru ca aceasta din urma a insistat ca sediul noului grup ce ar rezulta in urma fuziunii sa fie la Frankfurt.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri