Doi americani au fost arestati sambata in estul Chinei, in timp ce incercau sa se intalneasca la inchisoare cu un disident, cu scopul de a verifica acuzatii referitoare la starea sanatatii acestuia, a anuntat o asociatie pentru apararea drepturilor omului cu sediul in Statele Unite, relateaza AFP.

Zhu Yufu a fost condamnat in februarie 2012 la sapte ani de inchisoare, in plin proces de tranzitie politica la Beijing, pentru ca a scris un poem "subversiv" in care indeamna poporul chinez la reuniuni pentru a-si face auzita vocea, noteaza Mediafax.

Devra Marcus, un fost medic de la Washington, si americanul Kody Kness au efectuat o vizita in provincia Zhejiang (est) cu speranta de a-l examina pe Zhu Yufu.

Insa autoritatile penitenciare le-au interzis intrarea si i-au arestat, a anuntat ChinaAid, o asociatie pentru apararea drepturilor omului cu sediul in Statele Unite.

Intr-un comunicat dat publicitatii inainte de plecare, doctorul Marcus a anuntat ca efectueaza prima sa vizita in China, cu scopul de a studia pictura, dar ca doreste totodata sa il vada pe Zhu Yufu.

Doctorul Marcus a anuntat ca a primit informatii potrivit carora Zhu Yufu, in varsta de 60 de ani, nu ar primi hrana si medicamente in mod regulat si ca si-a pierdut cunostinta in mai multe randuri.

"Pe baza acestor informatii, ma tem ca domnul Zhu (Yufu) se confrunta cu riscul unei morti iminente din cauza lipsei de ingrijiri si tratament medical", a scris ea.

Zhu Yufu a scris un poem in care afirma ca "A venit momentul, poporule chinez! Piata apartine tuturor" si "este timpul sa va folositi picioarele sa mergeti in piata pentru a opta", referindu-se aparent la Piata Tiananmen, epicentrul, in inima Beijingului, a unor manifestatii de masa in mai-iunie 1989, reprimate in sange, si teatrul, uneori, in prezent, al unor actiuni de protest izolate.

Disidentul a fost condamnat pentru "incitare la subversiune fata de putere si stat".

Statele Unite au indemnat la eliberarea lui Zhu Yufu si altor detinuti condamnati pentru faptul ca si-au exprimat in mod liber opiniile politice in mod pasnic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri