Agentiile de evaluare financiara ar putea retrograda ratingul Statelor Unite cel mai devreme marti, 15 octombrie, in lipsa unui acord de majorare a plafonului datoriilor, a avertizat liderul majoratatii din Senat, democratul Harry Reid, relateaza CNBC.

Fitch si Moody’s au refuzat sa comenteze afirmatia politicianului american, anunta Mediafax.

Reid a criticat totodata un plan discutat in Camera Reprezentantilor, menit sa duca la reluarea activitatilor partial blocate al institutiilor federale si la prelungirea plafonului de indatorare pana in luna februarie.

Republicanii majoritari in Camera Reprezentantilor au anuntat marti un vot pe un text care prevede cresterea limitei datoriilor pana pe 7 februarie si reluarea activitatilor institutiilor guvernamentale pana pe 15 ianuarie. Proiectul este asemanator cu cel negociat de senatori, dar cu modificari mai profunde ale reformei asigurarilor de sanatate.

Presedintele Camerei, republicanul John Boehner a declarat insa, dupa o intalnire de peste doua ore a congresmenilor, ca exista multe opinii si nu a fost luata nicio decizie.

Reid a reiterat totodata ca in Senat au loc negocieri productive cu liderul republicanilor, Mitch McConnell, avand incredere ca un acord complet ar putea sa aiba loc in aceasta saptamana, la timp pentru evitarea unui default (incapacitate de plata).

Casa Alba a anuntat ca presedintele Barack Obama se va intalni in cursul zilei de marti cu liderii democrati din Camera Reprezentantilor.

Economia SUA este foarte bolnava

Politicienii americani pusi pe cearta nu reusesc sa ajute o economie foarte bolnava, a declarat marti pentru CNBC Edmund Phelps, laureat al premiului Nobel pentru economie, in 2006.

Phelps, profesor de politica economica la Columbia University din New York, considera ca dezbaterile referitoare la impasul bugetar distrag atentia, in mod fascinant, de la problemele mai serioase, de scadere a competitivitatii si a inovatiei.

"Imaginea mai larga este ca economia americana este destul de bolnava de ceva timp, din anii ’70, iar simptomele sunt rata scazuta de angajare si de participare, cresterea lenta si probabil satisfactia scazuta in munca. Nimeni nu se gandeste ce ar putea face si ce ar trebui sa faca guvernul pentru a rezolva aceasta problema", a spus Phelps.

El a adaugat ca guvernul sprijina companii consacrate, prin exceptii si reglementari care au sporit barierele de intrare pe piata.

"Noii veniti nu pot intra in sectoarele in care exista deja companii gigant", a aratat Phelps, adaugand ca si in cazul start up-urilor menite sa creeze noi industrii, acestea sunt atat de impovarate de reglementari incat au nevoie de mai multi avocati decat de ingineri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri