Premierul britanic David Cameron a declarat ca publicarea de catre ziarul The Guardian a unor documente secrete provenind de la americanul Edward Snowden a adus atingere "securitatii nationale", relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Realitatea este ca acest lucru a adus atingere securitatii nationale, iar The Guardian a admis acest lucru intr-o anumita masura acceptand, la cererea politicoasa a consilierului meu in domeniul securitatii interne si secretarului Cabinetului meu, sa distruga dosarele pe care le detinea", a declarat Cameron, care a vorbit pentru prima data, miercuri, in Parlament, despre acest caz, care i-a adus critici Guvernului pe care il conduce, la sfarsitul lui august.

O serie de tari au criticat in mod deschis metodele folosite de catre Executivul britanic in privinta ziarului The Guardian si a lui David Miranda, partenerul unui jurnalist aflat la originea publicarii unor documente obtinute de catre fugarul anmerican Edward Snowden.

Brazilianul, in varsta de 28 de ani, a fost retinut timp de noua ore pe Aeroportul Heathrow.
Guvernul britanic a oferit asigurari ca retinerea lui Miranda a fost "conforma legislatiei britanice in domeniul luptei impotriva terorismului" si ca "s-ar fi putut afla in pericol vieti" din cauza publicarii anumitor documente obtinute in mod ilegal.

The Guardian, un cotidian britanic apropiat opozitiei laburiste, a dezvaluit ca a fost nevoit sa distruga, la presiunea Londrei, documente confidentiale utilizate pentru dezvaluirea sistemului de supraveghere al Agentiei Nationale americane pentru Securitate (NSA).

"Au spus ca le este frica de faptul ca guverne straine, in special din Rusia si China, ar putea pirata reteaua The Guardian", a anuntat ziarul, care a distrus, pana la urma, unitati HDD sub supravegherea a doi reprezentanti ai serviciului britanic de interceptare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri