Millhouse Capital, holdingul care administreaza activele miliardarului rus Roman Abramovici, a anuntat luni ca va achizitiona 41 % din actiunile grupului Evraz, unul dintre primii trei producatori de otel din Rusia, informeaza Rompres.

"Grupul Millhouse a ajuns la un acord cu privire la preluarea a peste 41 % din capitalul grupului Evraz, grup care cuprinde mai multe intreprinderi de extractie si otelarii in Rusia si strainatate...Pretul tranzactiei corespunde conditiilor de pe piata", se arata intr-un comunicat dat publicitatii de holdingul lui Roman Abramovici.

Agentia rusa de presa Interfax citeaza un comunicat dat publicitatii de Evraz, conform caruia compania Lanebrook, controlata de principalii actionari de la Evraz, va achizitiona 82,67 % capitalul Evraz. Ulterior jumatate din actiunile controlate de Lanebrook la Evraz vor fi vandute societatii Greenleas International Holdings Ltd, firma al carei proprietar este holdingul Millhouse.

Potrivit presei ruse, aceasta achizitie este doar prima etapa din strategia lui Roman Abramovici, cel mai bogat om din Rusia, de a prelua pachete importante de actiuni la cateva societati importante din sectorul siderurgic. Cotidianul Kommersant sustine ca Abramovici poarta negocieri si cu grupul siderurgic olandezo-britanic Corus Group, a saptea companie siderurgica din lume, pentru preluarea unei participatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri