Actorul american de origine austriaca Arnold Schwarzenegger doreste sa candideze la alegerile prezidentiale din Statele Unite in 2016, potrivit unei surse din anturajul starului hollywoodian, informeaza presa americana, citata de Mediafax.

Actorul in varsta de 66 de ani - care s-a nascut in Austria - doreste sa schimbe mai intai o lege din Statele Unite, pentru a permite politicienilor nascuti in alte tari sa candideze la functia suprema din administratia americana, cu scopul de a putea sa se inscrie el insusi la alegerile prezidentiale de peste trei ani, pe care spera sa le castige.
"Schwarzenegger vorbeste in mod public despre faptul ca lucreaza la un proiect care va schimba regulamentul constitutional pentru a putea sa candideze la presedintie in 2016. Este pregatit sa depuna actele legale oficiale prin care solicita modificarea legislatiei", a declarat o sursa citata de publicatia The New York Post.
Constitutia americana nu permite cetatenilor americani nascuti in strainatate sa candideze la alegerile prezidentiale, iar orice amendament va trebui sa fie aprobat cu o majoritate de doua treimi in Camera Reprezentantilor si in Senat. Arnold Schwarzenegger a devenit cetatean american in anul 1983 si are dreptul de a cere modificarea legislatiei americane.
Actorul a avut dintotdeauna ambitii politice si a devenit guvernator al statului California in 2003.
Arnold Schwarzenegger, un republican convins si un activist ecologist, a fost ales in 2003 pentru un mandat de un an, pentru a duce la capat mandatul guvernatorului Gray Davis, care a fost destituit. Apoi, starul hollywoodian a fost reales de doua ori in aceasta functie. Afirmand in repetate ocazii ca doreste sa ii serveasca pe oamenii din jur, actorul a spus ca "va face in asa fel incat lumea sa devina un loc mai bun decat acela pe care l-a mostenit".
Arnold Schwarzenegger si-a reluat cariera de actor dupa incheierea celui de-al doilea mandat de guvernator in anul 2011.
Fost culturist profesionist, Arnold Schwarzenegger a castigat de cinci ori titlul de "Mister Universe", dar si un Glob de Aur in 1977 la categoria "cel mai bun actor debutant" cu rolul din filmul "Stay Hungry". A devenit celebru cu rolul din franciza "Terminator" in care a interpretat un robot trimis din viitor. Starul hollywoodian, care a confirmat de curand faptul ca va juca in al cincilea film din franciza "Terminator", a dezvaluit de asemenea faptul ca doreste sa joace din nou alte doua roluri emblematice pentru cariera sa. Astfel, Arnold Schwarzenegger il va intruchipa din nou pe Conan Barbarul in filmul "King Conan" si pe Julius Benedict intr-o continuare a comediei "Gemenii/ Twins", intitulata "Triplets".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri