Ca urmare a recentelor acorduri internationale, Ungaria va putea lansa intre 30 si 40 de canale TV digitale terestre si mai multe canale radio digitale, a declarat, luni, presedintele Autoritatii ungare pentru Telecomunicatii, Daniel Pataki, transmite MTI, citat de Rompres.

Cu ocazia unei recente conferinte regionale organizate de Uniunea Internationala a Comunicatiilor (ITU) la Geneva, delegatii din 101 tari din Europa, Africa si Orientul Mijlociu au semnat un acord international referitor la inlocuirea traditionalului sistem analog de transmisiuni radio-TV cu un nou sistem digital pana in anul 2015, noul sistem digital (numeric) urmand sa permita un spectru mai larg de servicii.

Tratatul garanteaza Ungariei un numar de opt multiplexuri TV si trei multiplexuri radio, ceea ce ar urma sa permita posturilor radio-TV din Ungaria sa lanseze intre 30-40 de canale TV digitale terestre si 20 de posturi de radio digitale terestre.

Potrivit lui Daniel Pataki, sistemul de transmisiuni digitale va oferi o calitate mai buna a imaginilor si a sunetului. in prezent, Ungaria are trei posturi TV analogice terestre si un numar de sase canale radio cu acoperire nationala. in plus, potrivit statisticilor oficiale, in 60 % din locuintele din Ungaria exista internet si in 98 % exista un televizor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri