Postul de televiziune public chinez CCTV a anuntat marti ca pagina sa de Twitter a fost piratata si utilizata in mod ilegal pentru publicarea unei "informatii eronate" despre deschiderea unei anchete impotriva fostului oficial Zhou Yongkang, un subiect foarte sensibil in China, relateaza AFP, citat de Mediafax.

"Pe 21 octombrie, contul CCTVNEWS a fost tinta (unui atac) si utilizat in mod ilegal pentru publicarea unei informatii eronate, preluate in parte de alte surse. Aceasta informatie neautorizata a fost stearsa", a scris CCTV pe contul sau de Twitter in limba engleza.

Potrivit mesajului postat pe contul de Twitter al CCTV, seful statului chinez Xi Jinping a creat o "echipa speciala insarcinata cu anchetarea lui Zhou Yongkang pentru acuzatii de coruptie". Zhou Yongkang este fostul sef al securitatii chineze.

Mesajul i-a surprins pe observatorii specializati in probleme chineze, potrivit carora este foarte putin probabil ca autoritatile comuniste sa anunte deschiderea unor eventuale investigatii impotriva lui Zhou Yongkang, un subiect care pana in prezent a fost abordat doar de presa din Hong Kong si cea straina.
"Acest mesaj a fost trimis din eroare de catre un stagiar?", s-a intrebat Jeremy Goldkorn, fondatorul site-ului Danwei.org.

Alti comentatori s-au aratat reticenti in legatura cu piratarea contului de Twitter al CCTV. Chiar si CCTV s-a ferit sa utilizeze termenul "piraterie", explicand in mod vag ca "a fost tinta", au dezvaluit ei.
Mesajul a fost sters imediat, dar poate fi vazut in continuare, multumita capturilor de ecran realizate luni.
South China Morning Post, un cotidian din Hong Kong, a afirmat in august ca o ancheta a fost lansata impotriva lui Zhou Yongkang, insa informatia nu a fost confirmata oficial.

In plus, Zhou Yongkang, un fost membru al Comitetului Permanent al Biroului Politic al Partidului Comunist Chinez (PCC), organul suprem al puterii in China, a aparut in public la inceputul lunii octombrie.

Sursa foto: twitter.com/cctvnewshere

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri