Pentru prima data in istorie un sondaj al agentiei Gallup arata ca majoritatea americanilor sunt in favoarea legalizarii marijuana, informeaza Reuters.

Sondajul Gallup arata ca in prezent 58% dintre americani sunt de acord cu legalizarea canabisului.

Editorialistul politic Kevin Drum mentioneaza ca atunci cand 65% din populatie se declara in favoarea unui anumit aspect, miscarea sociala devina atat de puternica incat adesea duce la o legiferare, scrie acesta in publicatia in MotherJones.com.

Asa cum graficul de mai jos arata, opinia publica cu privire la o eventuala legalizare a marijuana nu doar ca a urcat in ultimii ani insa ritmul de crestere a fost unul tot mai accelerat. Rata anuala a cresterii era de circa 0,5% in anii ’90, de 1,5% la inceputul anilor 2000 si a ajuns la 4% in actualul deceniu. Daca acest ritm se mentine, pragul de 65% va fi depasit pana in anul 2016. Kevin Drum spune insa ca legalizarea marijuana inca are adversari puternici, asa ca anul 2020 ar trebui sa fie considerat un termen mai realist pana cand acest lucru va avea loc.

In noiembrie anul trecut, Washington si Colorado au fost primele state americane unde folosirea canabisului in scop recreational de catre adulti a fost legalizata. Alte 20 de state precum si districtul Columbia permit folosirea marijuana in scopuri medicinale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri