In timp ce la nivel mondial se trag tot mai multe semnale de alarma cu privire la lipsa de cunostintelor angajatilor in domenii precum stiinta, tehnologie, inginerie si matematica, in realitate, marea problema a companiilor este lipsa competentelor de baza a muncitorilor din multe tari.

Pentru a face fata intr-o economie globala, natiunile si companiile au nevoie de angajati competenti in arii de baza, precum cultura generala, citire, matematica si rezolvarea de probleme. Toate aceste abilitati reprezinta insa o problema in randul multor natiuni, portivit unui raport realizat la nivel mondial Departamentul pentru Educatie al Statelor Unite, scrie SmartPlanet.com.

Cercetarea, realizata in randul a 23 de natiuni, a urmarit abilitati precum cultura generala, citirea, matematica si rezolvarea de probleme, competente necesare pentru actorii din societatea si economia globala a secolului 21.

Scorul mediu obtinut de tarile participante la studiu a fost de 273 pe o scara de 500.

Iata natiunilor de top in ceea ce priveste nivelul cunostintelor in randul adultilor:

1. Japonia (296)
2. Finlanda (288)
3. Olanda (284)
4. Australia (280)
5. Suedia (279)
6. Norvegia (278)
7. Estonia (276)
8. Belgia (275)
9. Republica Ceha (274)
10. Republica Slovaca (274)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri