Veniturile din taxe ale Germaniei vor creste, probabil, mai puternic decat estimeaza autoritatile atat in acest an, cat si in perioada urmatoare, iar pana in 2018 incasarile suplimentare ar putea totaliza pana la 100 de miliarde de euro, potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de Reuters, potrivit Mediafax.

O evolutie peste asteptari a incasarilor ar da guvernului mai multa libertate in privinta cheltuielilor si ar influenta negocierile pentru formarea coalitiei care va sustine urmatorul guvern.

Veniturile din taxe, sustinute de evolutia de pe piata muncii, ar putea fi cu peste 3% peste nivelul de anul trecut, cand s-au situat la circa 600 de miliarde de euro, scrie publicatia germana. Fondurile ar depasi astfel cu circa 3 miliarde de euro suma de 615,2 miliarde de euro inclusa in ultimele estimari oficiale privind taxele, din luna mai.

Pentru perioada pana in 2018, incasarile suplimentare din taxe ar putea totaliza pana la 100 de miliarde de euro, noteaza Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Formatiunea condusa de cancelarul Angela Merkel a castigat usor alegerile parlamentare organizate in septembrie, insa nu a reusit sa obtina majoritatea in legislativ si a inceput negocieri pentru formarea unei coalitii cu partidul de pe locul al doilea in preferintele electoratului, social-democratii.

Merkel s-a concentrat in ultimii ani pe echilibrarea bugetului, in timp ce social-democratii sustin cresterea taxelor pentru a finanta investitii, precum si introducerea unui salariu minim la nivel national.

Cotidianul Die Welt a prezentat cifre chiar mai mari decat Frankfurter Allgemeine Zeitung. Experti care cunosc prognozele privind taxele au declarat ca incasarile suplimentare ar putea fi de 7-8 miliarde de euro in acest an.

Ministerul de Finante a refuzat sa comenteze, inaintea urmatoarelor estimari oficiale, asteptate pentru 7 noiembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri