Autoritatile americane si mexicane au anuntat ca au descoperit un nou tunel "sofisticat" care trece pe sub frontiera, destinat transportului drogurilor intre Mexic si Statele Unite, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Tunelul, echipat cu un sistem electric, conducte de aerisire si sine, a fost inchis miercuri seara, dupa ce a fost descoperit in apropiere de San Diego si Tijuana.

Trei persoane au fost arestate, iar autoritatile au confiscat peste opt tone de marijuana si aproape 150 kilograme de cocaina. Agentia americana pentru Imigratie si Vama (ICE) a anuntat ca este pentru prima data cand este descoperita cocaina in acest tip de tuneluri.

La Tijuana, autoritatile mexicane au precizat ca tunelul are 200 de metri lungime si ca de partea mexicana accesul este asigurat printr-o scara de metal care coboara pana la o adancime de aproximativ 20 de metri.

De partea americana, iesirea din tunel se afla intr-o cladire construita la aproximativ 80 de metri de frontiera, a subliniat o sursa din cadrul politiei sub protectia anonimatului.

"Este sofisticat", a adaugat aceasta sursa, precizand ca drogurile erau transportate pe sine, in vagonete propulsate cu ajutorul unui sistem electric.

Tuneluri de acest tip sunt decoperite frecvent la frontiera americano-mexicana. Potrivit autoritatilor, ele sunt utilizate pentru transportul atat al drogurilor, cat si al imigrantilor.

Aproximativ 70.000 de persoane au fost ucise in Mexic, in violente provocate de traficul de droguri incepand din 2006, cand armata a fost mobilizata in lupta impotriva cartelurilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri