Papa Francisc a indemnat guvernele sa nu cedeze in fata bogatilor si sa reglementeze pietele, avertizand ca armele si sistemele moderne de supraveghere nu vor retine violenta generata de inegalitatea veniturilor si excluziunea sociala.

"Astazi totul intra sub legile competitiei si selectiei naturale, iar cei puternici ii exploateaza pe cei neputinciosi. O astfel de economie ucide", a afirmat, marti, Papa Francisc in prima sa Exortatie Apostolica, un document amplu, care ar trebui sa reinnoiasca rolul misionar al Bisericii.
Francisc defineste in primul an de pontificat asteptarile sale pentru cei 1,2 miliarde de catolici la nivel global, scrie Bloomberg, citat de Mediafax.

Papa a criticat, de asemenea, tarile europene pentru tratamentul imigrantilor din Africa si a cerut catolicilor sa ajute saracii.

Liderul catolic a respins teoria ca ceea ce este benefic pentru bogati ii va ajuta in cele din urma si pe saraci.

"Aceasta opinie, niciodata confirmata de fapte, exprima o credinta naiva in bunatatea celor care exercita puterea economica. Inegalitatea este sursa tuturor problemelor sociale", a spus el.

De la alegerea ca papa in martie, Francisc a renuntat la fastul traditional al liderilor Bisericii Catolice, dupa ce ultimii ani ai predecesorului sau, Benedict al XVI-lea, au fost afectati de scandaluri. Francisc evita bijuteriile din aur si circula cu un Ford Focus. Papa a intensificat si eforturile de a impiedica spalarea de bani prin intermediul Bancii Vaticanului si a inceput o campanie de reformare a administratiei centrale a Bisericii Catolice.

"Inegalitatea, in cele din urma, genereaza violenta pe care folosirea armelor nu pot si nu vor putea niciodata sa o rezolve. Asta nu serveste decat sa ofere sperante false celor care se agita pentru securitate sporita, desi acum stim ca armele si violenta, in loc sa ofere solutii, creeaza conflicte noi si mai grave", a afirmat el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri