Presedintele polonez, Lech Kaczynski, l-a numit oficial, sambata, pe Pawel Wojciechowski in functia de ministru de Finante, in locul ramas liber ca urmare a demisiei dnei Zyta Gilowska, acuzata de colaborare cu fostele servicii secrete comuniste, informeaza Rompres.
In varsta de 46 de ani, Pawel Wojciechowski este licentiat al prestigioasei Academii Economice din Varsovia (SGH), studiind si in SUA, unde a si predat pentru scurt timp. Ulterior, Pawel Wojciechowski a fost consilier la Ministerul polonez al Privatizarii si membru in conducerea mai multor fonduri de investitii, inainte de a deveni consilier al primului ministru Kazimierz Marcinkiewicz.

La scurt timp dupa desemnarea sa pentru functia de ministru de Finante, Wojciechowski a promis continuarea politicii de disciplina bugetara adoptata de dna Gilowska, angajandu-se sa mentina un deficit bugetar de maximum 30 de miliarde de zloti, 7,3 miliarde euro.

Recent judecatorul desemnat pentru verificarea trecutului personalitatilor publice, Wlodzimierz Olszewski, a anuntat ca a deschis o procedura de ancheta cu privire la Zyta Gilowska, banuita ca a oferit informatii false in declaratia privitoare la trecutul sau.

O lege speciala obliga parlamentarii, ministrii, judecatorii si alti inalti functionari polonezi sa declare daca au colaborat sau nu cu fosta politie politica. O recunoastere a colaborarii cu fostele serviciile secrete nu atrage in mod automat o sanctiune, insa o minciuna este pedepsita cu interdictia de a exercita orice functie publica timp de 10 ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri