Marile agentii de rating, Fitch, Standard & Poor's (S&P) si Moody's, ar putea fi sanctionate de Autoritatea Europeana pentru Valori Mobiliare si Piete dupa ce institutia a publicat un raport care critica agentiile de evaluare financiara si le cere sa corecteze mai multe deficiente, informeaza Mediafax.

Autoritatea europeana pentru piete a fost infiintata in 2011 pentru a examina activitatea agentiilor de rating.

Fitch, S&P si Moody's sunt acuzate inclusiv ca depind pentru anumite activitati de personal fara experienta necesara, precum si de "dezvaluirea unor viitoare modificari de rating" unor terti neautorizati, potrivit CNBC.

Autoritatea Europeana pentru Valori Mobiliare si Piete a avertizat ca "ar putea actiona dupa cum considera adecvat", daca ajunge la concluzia ca deficientele identificate reprezinta incalcari ale reglementarilor.

"Investigatia a evidentiat carente in procedurile legat de ratingurile suverane, care ar putea reprezenta riscuri in privinta calitatii, independentei si integritatii calificativelor", a declarat presedintele organizatiei, Steven Maijoor.

Agentiile de rating investigate trebuie sa-si imbunatateasca practicile de lucru, pentru a asigura respectarea integrala a reglementarilor, a spsus el.

Cele trei mari agentii de rating au intrat puternic in centrul atentiei, in contextul cizei financiare globale, iar Autoritatea Europeana pentru Valori Mobiliare si Piete a fost infiintata pentru a verifica daca Fitch, S&P si Moody's au accelerat, nejustificat, criza datoriilor din zona euro.

Fitch, S&P si Moody's domina piata agentiilor de rating, cu o cota cumulata de 95%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri