PepsiCo, in colaborare cu firma Senomyx din domeniul biotehnologiei, este pe punctul de a lansa un “modificator de gust” care le va crea consumatorilor impresia unui continut de zahar mai mare in bautura pe care o consuma, chiar daca lucrurile nu stau asa.

Ingredientul, denumit “S617”, ii va permite PepsiCo sa micsoreze cantitatea de zahar din bauturile sale pe baza de cola, mentinand in acelasi timp gustul dulce specific.

Producatorul ar putea introduce acest ingredient incepand cu anul viitor. Descoperirea este parte a unui contract semnat pe o perioada de patru ani, cu o valoare de 30 mil. dolari.

Citeste si:

Intre timp Coca-Cola experimenteaza pe baza extractului de stevia, o planta originara din Paraguai, pe care o foloseste ca si indulcitor natural, primul produs din aceasta gama fiind Coca-Cola Life, lansat in Argentina in aceasta vara. Compania intentioneaza sa introduca acest indulcitor si in gama Sprite si Fanta.

Eforturile celor doi giganti vin in contextul numeroaselor critici apartinand sectorului sanitar si politic, ce considera bauturile carbonatate drept unul din vinovatii pentru obezitatea consumatorilor. Criticile au dus si la o scadere a vanzarilor de bauturi carbonatate – in 2012 piata s-a contractat cu 1,2%, pana la nivelul atins in 1996.

Pe de alta parte, noile descoperiri ar putea reprezenta un avantaj in noua batalie din segmentul cola: bauturi cu un continut scazut de calorii.