Judecatorul brazilian insarcinat cu supervizarea procedurilor de lichidare a companiei aeriene Varig a anulat vineri seara rezultatul licitatiei din 8 iunie 2006, dupa ce consortiul care a cumparat Varig nu a reusit sa plateasca o prima transa de 75 milioane dolari.
Firma NV Participacoes, formata din angajatii companiei aeriene braziliene, de altfel si singurul ofertant la cumpararea Varig cu o oferta de un miliard de reali (450 milioane dolari), a anuntat vineri seara ca nu a reusit sa plateasca prima transa deoarece nu a ajuns la un acord cu investitorii, informeaza Rompres.

Judecatorul Luiz Roberto Ayoub a anuntat ca soarta companiei Viacao Aerea Rio-Grandense (Varig), care opereaza in prezent sub protectia legii falimentului majoritatea zborurilor sale fiind suspendate, va fi decisa saptamana viitoare.

Optiunile sunt falimentul, scoaterea din nou la vanzare sau acceptarea ofertelor venite de la companiile interesate de activele companiei Varig. Una din aceste oferte este cea venita de la VarigLog, fosta divizie cargo a Varig preluata insa din 2005 de compania braziliana Volo impreuna cu firma americana Matlin Patterson. VarigLog a oferit o suma imediata de 20 milioane dolari si un pachet total de 485 milioane dolari pentru Varig.

Vineri, compania Varig a anulat 189 de curse (60 la suta din zborurile sale), ceea ce a facut ca 28.000 de pasageri sa fie blocati pe aeroporturile din strainatate. Fortele militare aeriene ale Braziliei au pregatit avioane militare de transport pentru a-i aduce in tara, in caz de necesitate, pe turistii brazilieni aflati in strainatate.

Altadata numarul unu in transporturile aeriene ale Braziliei, Varig nu si-a mai platit furnizorii si nici salariile celor 10.600 de angajati. Compania era amenintata vineri de o penurie de combustibil din cauza aceleiasi lipse de fonduri. Daca in urma cu un an Varig avea 70 de avioane operationale, in prezent compania aeriana braziliana nu mai dispune decat de 19 avioane in stare de functionare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri