Un barbat care pregatea un atentat sinucigas pe aeroportul Wichita, in statul american Kansas, a fost arestat vineri, anunta autoritatile americane, individul fiind suspectat de colaborare cu reteaua terorista Al-Qaida, relateaza New York Daily News.

"Un fost angajat al Aeroportului Mid-Continent incerca de cateva luni sa gaseasca modalitati de introducere a unor dispozitive explozive in aeroport", a declarat procurorul american Barry Grissom, potrivit Mediafax. Terry Loewen, un tehnician pentru aviatie in varsta de 58 de ani, din orasul Wichita, intentiona sa moara "ca martir" in atentat, invocand ratiuni religioase.

Potrivit presei americane, barbatul devenise musulman fundamentalist si simpatiza reteaua terorista Al-Qaida. Suspectul era supravegheat de cateva luni si a fost arestat vineri dimineata, intr-un flagrant, in timp ce incerca sa introduca in aeroport obiecte despre care credea ca erau dispozitive explozive.

Biroul Federal de Investigatii incepuse supravegherea suspectului dupa ce acesta exprimase intentia de a comite "jihad impotriva Statelor Unite".
Loewen este acuzat de tentativa de utilizare a unei arme pentru a provoca numeroase victime si tentativa de oferire de sprijin logistic retelei teroriste Al-Qaida. Daca va fi gasit vinovat, barbatul risca sa fie condamnat la inchisoare pe viata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri