Graham Mackay (64 ani), omul de afaceri care a construit SABMiller, proprietarul Ursus Breweries, al doilea marea jucator pe piata berii la nivel mondial, a murit, miercuri dimineata, din cauza unei tumori pe creier, scrie Bloomberg.

Mackay se afla alaturi de familie, in locuinta din Londra, orasul in care, de altfel, este sediul central al SABMiller. Din cauza problemelor de sanatate, Graham Mackay a fost inlocuit la conducerea companiei de Alan Clark, in aprilie 2013, pe care l-a cunoscut si wall-street.ro cu ocazia unei vizite la sediul central din Londra.

Graham Mackay, nascut pe 26 iulie 1949, a fost un om de afaceri de origine sud-africana. In septembrie in acest an, boala l-a determinat sa renunte inclusiv la cea de-a doua functie, una non-executiva, in cadrul SABMiller. „Graham a fost un titan in industria berii”, spune un analist din Londra. „El a fost la carma (n.r. grupului) in anii de formare, atunci cand compania s-a transformat in lider pe o piata in curs de dezvoltare pentru a deveni producatorul de bere numarul doi la nivel mondial", mai spune analistul britanic.

Mackay a intrat in grupul SAB (South Affrican Breweries) in 1978, iar in 1997 a devenit director general. In timpul conducerii sale, SABMiller s-a extins puternic in SUA, Europa de Est, China si America de Sud. Grupul este prezent si in Romania, cu noua marci in portofoliu. In 2012, grupul a inregistrat venituri de 34,5 miliarde de dolari.

Renuntarea lui Graham Mackay la functiile din SABMiller a determinat scaderea actiunilor grupului pe bursa, de la 3,254.50 dolari, in noiembrie, la 2,995.50 dolari pe 17 decembrie.

Sursa foto: wikipedia.org

Sursa foto: wikipedia.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri