Presedintele rus Vladimir Putin a semnat decretul de gratiere a fostului magnat al petrolului Mihail Hodorkovski, incarcerat de peste zece ani, a anuntat vineri Kremlinul intr-un comunicat, subliniind ca decizia intra in vigoare imediat.

Presedintele rus a anuntat joi, in pofida oricarei asteptari, ca Hodorkovski i-a adresat o cerere de gratiere din motive umanitare, mama acestuia fiind bolnava. Gratierea lui Hodorkovski, "o veste buna", apreciaza Frank-Walter Steinmeier

Gratierea de catre presedintele rus Vladimir Putin a fostului magnat al petrolului Mihail Hodorkovski este "o veste buna", a declarat joi la Varsovia noul ministru german de Externe Frank-Walter Steinmeier, relateaza AFP, citat de Mediafax.

"Este o veste buna ca Hodorkovski a fost gratiat. Sper ca dupa gratiere va fi eliberat cat mai repede", a declarat seful diplomatiei germane intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau polonez Radoslaw Sikorski.

Putin a anuntat joi ca se pregateste sa il gratieze pe fostul magnat al petrolului Mihail Hodorkovski, un critic la adresa Kremlinului, incarcerat de peste zece ani.

Presedintele rus, care a facut acest anunt neasteptat imediat dupa conferinta anuala de presa, a spus ca Hodorkovski i-a adresat recent, in scris, o cerere de gratiere, un lucru pe care a refuzat sa il faca anterior.

"Alta veste buna de astazi (joi) este ca se pare ca Duma de Stat (Camera inferioara a Parlamentului) a decis ca o parte a detinutilor politici careia i s-a reprosat ca a participat la o manifestatie, dar si activistele Pussy Riot, va fi, de asemenea, eliberata. Este un semn bun", a adaugat Steinmeier.

Evocand situatia din Ucraina, el a subliniat ca "oferta europeana" cu privire la un acord de asociere "ramane pe masa" si ca "Ucraina este cea careia ii revine decizia" in acest sens, exprimandu-si speranta ca "nu va exista o escaladare a violentei" la Kiev.

Intrebat ce parere are despre propunerea opozantului Vitali Kliciko de a deveni mediator in Ucraina, Steinmeier a exclus aceasta posibilitate. El a subliniat ca sunt in curs alte trei medieri, si anume a emisarilor europeni Pat Cox si Aleksandr Kwasniewski, a Inaltului Reprezentant UE pentru Politica Externa Catherine Ashton si a Consiliului Europei (CoE).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri